Vrijdag 8 maart: Huiskamerbal met Feather & Fox en Flos – Balfolk

Op vijdag 8 maart wordt er balfolk gedanst in de woonkamer van de Brouwketel. Deze vrijdagavond organiseren we een huiskamerbal met twee bands die allebei een binding hebben met rivieren. Feather and Fox is een balfolk duo met cello en mandoline die je op steeds meer plekken hoort spelen in Europa. Van het open podium op Gennetines en Cadansa, tot geprogrammeerd op meerdaagse festivals in Polen en Litouwen. Flos is een nieuwe Nederlandse band met bekende gezichten uit de balfolkwereld.

Praktisch

19:00 deur open
19:00 korte dansworkshop door Louise
19:30 – 20:30 Flos
20:45 – 22:15 Feather and Fox

Entree: €10,- normaal / €15,- fairtrade voor extra steun voor de muzikanten
Tickets zijn gewoon aan de deur te koop, reserveren is niet nodig.

Locatie: Brouwketel 1, 6851ZX Huissen

Parkeren: Je kan niet bij de boerderij zelf parkeren, dat kan wel in het dorp (bij de kerk, 15 minuten lopen) of langs de weg door de uiterwaarden (5 tot 10 minuten lopen).

Schoenen: rondom de boerderij is het behoorlijk modderig, trek daarom buitenschoenen aan die dat aankunnen. Binnen willen we graag dat je niet op buitenschoenen loopt. Dansschoenen, sokken, sloffen, blote voeten is allemaal prima, er ligt een fijne houten vloer.

Feather and Fox
Feather and Fox is a Belgo-German balfolk duo. Victor and Christiane met in a Berlin summer on the banks of the Spree. From the very beginning, the duo plays for dancers and is inspired by their energy. Playful and sensitive, they explore the sound possibilities in the interplay of the twelve strings of mandolin and cello, creating a unique sound at once feather-light and energy-driven.

Flos
Flos is geboren in de bergen en vervlecht de klanken van Yvette (gitaar), Kris (contrabas), Lennaert (cello) en Renske (saxofoon). Met eigen composities en bestaande melodieën laten zij hun voorliefde voor de balfolkmuziek samenstromen. Meander mee langs de rivier waar de koekoeksbloemen bloeien en de insecten al dansend de lente aankondigen.

Wat is Balfolk?
Balfolk is een dansvorm die bestaat uit een verzameling West-Europese (voornamelijk Franse) dansen. Zo’n Balfolk dansavond noemen we meestal een bal. Een bal is een beetje te vergelijken met een tango- of salsa-avond, maar dan met West-Europese muziek en dansen. Bij balfolk worden er zowel koppel- als groepsdansen gedaan. Bij de bals is er altijd live-muziek. Dit maakt een bal speels, gezellig en sfeervol.