Crowdfundactie voor fotoboek “One Shower a Week”

Mariet Dingemans is documentair fotograaf, antropoloog en gefascineerd door groepen en gemeenschappen. Zij heeft de Brouwketel 3,5 jaar gevolgd en bijna maandelijks foto’s gemaakt van ons leven hier. Als afstudeerproject aan de fotoacademie heeft ze een fotoboek van de Brouwketel gemaakt “One Shower a Week”, en daarmee is ze cum laude afgestudeerd. Dit boek wil ze nu graag laten uitgeven, en daarom is ze een crowdfundactie gestart.

Met een dummy van het boek heeft Mariet in oktober vorig jaar de EI Photobook Award gewonnen. Het staat ook op de shortlist van de Dummy Award ’23 en reist samen met de andere boeken van de shortlist al bijna een jaar langs allerlei internationale fotofestivals.

Mijn serie over De Brouwketel heeft ook de tweede prijs van de Paul Peters Fotoprijs (Zilveren Camera) gewonnen en is gepubliceerd in de Volkskrant en in het Duitse kunstblad Dummy Magazin.

‘Dingemans zoekt al fotograferend haar eigen positie en laat ons dat ook doen. Haar blik is nabij en liefdevol, maar niet zonder ironie.’ Juryrapport Paul Peters Fotoprijs.

Wil je deze mooie foto’s van de Brouwketel ook in huis halen? Of gewoon mogelijk maken dat het in de boekwinkels komt te liggen? Bestel dan het boek, of doneer een ander bedrag. Kijk hier voor de tegenprestaties. De crowdfundactie loopt tot 6 maart.