Dinsdag 20 februari: Workshop Tempé maken

Ben je geïnteresseerd in fermenteren en wil je leren hoe je zelf tempé maakt van alle soorten bonen? In samenwerking met Ewout Fernhout en Zelfoogsttuin de Brouwketel organiseren we deze tempé workshop. Nu nog met droogbonen van de biowinkel, en in de zomer kunnen de oogsters zelf hun droogbonen oogsten, om nog een keer tempe te maken.

Bij deze workshop komen alle aspecten die komen kijken bij het tempé-maakproces aan bod, en ga je aan de slag om je eigen tempé te maken. Ewout is een ervaren tempé maker en hij laat je zien op welke manieren je dit thuis ook kunt gaan doen. We gaan werken met verschillende soorten bonen. et plan van onze tuinders is om deze zomer veel droogbonen in de zelfoogsttuin te kweken, zodat jullie tegen die tijd vaker zelf tempé kunnen maken, van onze eigen bonen.

Voor een vliegende start krijg je aan het eind van de workshop een doe-pakket mee met alle benodigdheden om thuis, met de praktische kennis uit de workshop de lekkerste tempé te maken.

Praktisch
Tijdstip: 20 februari – 19:15 tot 22:00
Locatie: Landgoed de Brouwketel; Brouwketel 1, 6851ZX Huissen
Kosten: 30 euro
Aanmelden: mail naar reserveringen@landgoeddebrouwketel.nl