Earth Songs door Art Root Collective

Welke beelden en klanken komen er bij jou naar boven als je met je bloten voeten door het gras loopt of met je ogen dicht naar de vogels in de boomgaard luistert? Wat ontstaat er als we samen luisteren en een stem geven aan dat wat we horen? 

Bij Art Root Collective werken we vanuit de verbindende kracht van muziek en faciliteren we veilige ontmoet- en ontwikkel plekken waar nieuwkomers en mensen die in Nederland geboren zijn samen muziek kunnen creëren, spelen en ervaren. We zijn ons bewust dat alles met elkaar verbonden is, of zoals in ons eerste project door deelnemers beschreven: “between us the roots are different, but all rooted in the same earth.” Vanuit deze gedachten gaan we 19 mei iets nieuws creëren.

Wat gaan we doen:
We starten met een warm up waarin we onze zintuigen wakker maken en openen. Vervolgens gaan we vanuit verschillende creatieve opdrachten luisteren en op onderzoek uit om vanuit daar nieuwe teksten, melodie en muziek te creëren. Het proces wordt gefaciliteerd door Geerte, die ervoor zorgt dat iedereen vanuit zijn eigen ervaring en belevingswereld kan aansluiten. Van nieuwsgierige beginners tot ervaren song writers, iedereen is van harte welkom! 

Praktisch
Datum: 19 mei
Tijd: 10:30 – 13:00 uur
Kosten: op donatie basis
Aanmelden: mail naar reserveringen@landgoeddebrouwketel.nl

Art Root Collective:
Art Root Collective is een plek waar jonge muzikanten, nieuwkomers en jongeren die in NL zijn geboren, samenkomen om hun creativiteit te ontdekken, hun muzikale vaardigheden te ontwikkelen en betekenisvolle verbindingen te maken via de gedeelde passie voor muziek. Voor meer informatie over onze stichting ga naar: www.artrootcollective.nl

Sessie leider Geerte de Koe:
Mijn naam is Geerte, nieuwe bewoner van de Brouwketel en artistiek leider van Art Root Collective. Voor mij zijn het wonen in een community en het opzetten en vormgeven van Art Root Collective enorm met elkaar verbonden. Op beide plekken bouwen we samen aan een plek waar we in verbinding met elkaar en de wereld om ons heen kunnen onderzoeken, ontwikkelen en creëren. Ik kijk er dan ook naar uit om deze twee communities samen te brengen en met jullie op een creatieve manier het landgoed van de Brouwketel te ontmoeten.