Kunst-Cultuur-Natuurroute – Festival de Gelderse Poort

Hieronder de tekst van het festival in 2021. In 2022 vindt er wederom een vergelijkbaar festival plaats op de Brouwketel, de data hiervoor zijn 10 & 11 september 2022. Zodra er meer bekend is zetten we dat ook hier.

Op 11 en 12 september 2021, tijdens de Open Monumentendagen, zal Kunstcollectief Gelderse Poort haar Kunst-Cultuur-Natuurroute houden. Ruim 80 kunstenaars zullen exposeren in eigen atelier of op een andere mooie locatie. De openingstijden van de exposities zijn voor zowel de zaterdag als de zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur. Op de Brouwketel zijn we op zaterdag een uurtje langer open, tot 18:00, verder houden we ons gewoon aan de openingstijden van de kunstroute.

Tijdens dit weekend is de Brouwketel een locatie waar een heleboel gebeurd, een KunstenKnooppunt. Er zullen verschillende artiesten exposeren en er zal muziek te horen zijn. Er is een bar voor de nodige versnaperingen en er worden workshops op gebied van kunst, cultuur en natuur gehouden. Een heerlijke plek om van alles te beleven maar ook om gewoon een hele middag te chillen. Hieronder een lijstje van optredens en activiteiten, dat zal mogelijk nog aangevuld worden. Onderaan deze pagina staat het meest recente programma.

Kunst

 • Sjors Doedens, autodidact kunstenaar die zich met veel verschillende kunstdisciplines bezig houdt, zal dit jaar dansoptredens geven in zijn atelier.
 • Marloes Elbertse is een nomadische kunstenares die de wereld ziet als haar atelier en door middel van klei in het moment creaties maakt; daarbij nodigt ze anderen als vanzelf uit mee te doen, te voelen en te ervaren.
 • Mariet Dingemans volgt al ruim 2 jaar de Brouwketel als documentair fotograaf, en zal de foto’s waarmee ze de 2e prijs van de Zilveren Camera heeft gewonnen bij ons tentoonstellen.
 • Anne Mathot laat zich in haar eigen creaties graag leiden door het ongebaande pad en is ze steeds “in gesprek” met het verhaal dat verteld wil worden. Meestal resulterend in mysterieus dromerige sferen met vaak een idealistische hoopvolle boodschap. En of het nou via haar kunst, coachtrajecten of bosceremonies is, het transformatieproces loopt als rode draad door het werk heen. Transformeer je creativiteit, jezelf en de wereld!
 • Fréderique van Domburg (Theater- en beeldenmaker) borduurt poëtische beelden op grote en kleine stukken stof. Ze probeert een verlangen naar vrijheid en een gevoel van vrede uit te drukken in haar werk.

Cultuur

 • Duo Messingh (gitaar, trekharmonica en zang) speelt op zaterdag de boomgaard hun vrolijke én soms ook melancholische folkmuziek en -liedjes.
 • Op zondag komt Tom Erics (muzikant, docent, dirigent en arrangeur) zijn muziek met ons delen. Tom brengt een mix van swingende vrolijkheid en rustgevende klanken. Zijn passie voor muziek is aanstekelijk.
 • Sarah Söteman (Beste Singer-songwriter Friesland 2019) brengt haar gitaar en typemachine mee, daarmee maakt zij ter plekke gedichten, en ze zal liedjes van haar nieuwe plaat “Luidkeels samen” aan ons laten horen.
 • Treed op zondag binnen in het universumpje van Jo-An Westerveld waarin zij beweging, poëzie & beeld samenbrengt en inzet als taal om nieuwe eigen wereldjes te scheppen. Zij zal ad hoc, in het moment haar kunsten aanbieden.
 • Nico Aartsen: Dichter bij Verwondering. Nieuwsgierigheid als kompas, zowel naar binnen als naar buiten, laat je verrassen door zijn gedichten.

Natuur

 • Marieke van Andel is coach in de natuur. Ze neemt je mee op WonderWandeling. Ga mee en ervaar de wereld om je heen én in jezelf op een compleet nieuwe manier!
 • Emma Daniels gaat jullie op zaterdag laten zien welke planten op het Landgoed eetbaar zijn.

Vorig jaar schreef een bezoeker van het 3 Oever Festival over de Brouwketel:

“We zijn naar de Brouwketel geweest en niet verder gekomen. Het was prachtig weer en er was veel te zien. Leuke optredens en hartelijke ontvangst, een heerlijke plek.”

Programma

Zaterdag 11 september:
11:00-11:45 Wandeling: Eetbare Planten Emma Daniels
12:00-12:45 Muziek: Sarah Sötemann
12:45-13:15 Beleving: Marloes Elbertse
13:00-14:00 Lunch met soep
14:00-14:30 Poezie: Nico Aartsen
14:45-15:00 Dansoptreden: Sjors Doedens
15:30-16:15 Muziek: Duo Messingh
16:30-17:15 Muziek: Sarah Sötemann

Zondag 12 september:
11:00-11:45 WonderWandeling: Marieke van Andel
12:00-12:45 Muziek: Tom Erics
13:00-14:00 Lunch met soep
13:15-13:30 Dans: Sjors Doedens
13:45-14:15 Poezie: Nico Aartsen
14:15-14:45 Beleving: Marloes Elbertse
14:45-15:30 Muziek: Sarah Sötemann
16:00-16:45 Muziek: Tom Erics

Programma onder voorbehoud van wijzigingeng. Naast deze programmaonderdelen staan er ook nog allerlei kleine poezie-amuses op het progamma, en komen er adhoc wellicht nog acts bij. Je weet nooit hoe dingen lopen op de Brouwketel 🙂

Doorlopend: 

 • Expositie Sculpturen van Marloes Elbertse
 • Expositie foto’s van Mariet Dingemans
 • Expositie schilderijen Anne Rood
 • Expositie van Frederique van Domburg
 • Dicht-tafel Sarah Sötemann
 • Poëzie en Dans amuses door Jo-An Westerveld
 • Stand met Striso door Piers Titus van der Torren
 • Bar en winkel met zoveel mogelijk producten van de Brouwketel (met om 13u soep van eigen land)