Kunst-Cultuur-Natuurroute – Ode aan de Gelderse Poort

Festival op de Brouwketel – 10 en 11 september 2022

Op 10 en 11 september 2022, zal Kunstcollectief Gelderse Poort haar Kunst-Cultuur-Natuurroute houden. Ruim 80 kunstenaars zullen exposeren in eigen atelier of op een andere mooie locatie. De openingstijden van de exposities:

– Zaterdag 11.00 uur tot 19.30 uur
– Zondag 11.00 uur tot 17.00 uur

Op de Brouwketel is er op zaterdagavond nog een extra concert, door het Franse Eric Thézé Quartet. Meer informatie en kaartjes bestellen kan hier.

Tijdens dit weekend is de Brouwketel een locatie waar een heleboel gebeurd, een KunstenKnooppunt. Er zullen verschillende artiesten exposeren en er zal muziek en poezie te horen zijn. Er is een bar voor de nodige versnaperingen en voor wie van de natuur wil genieten zijn er ook wandelingen (bijvoorbeeld met de imker) over het landgoed. Een heerlijke plek om van alles te beleven maar ook om gewoon een hele middag te chillen. 

Hieronder een lijstje van exposerende artiesenten, optredens en activiteiten. Het meest recente programma (wat gebeurt er wanneer?) vind je hier.

Kunst

  • Hans Houkes: “Hans Houkes is een klankkunstenaar. Zijn bijzondere keramische fluiten zijn inmiddels gewild over de hele wereld. Op de Brouwketel staat hij met zijn interactieve klankinstallaties die een spel aangaan met jouw aandacht en de geluiden om je heen. Hans plaatst zijn installaties op festivals en tentoonstellingen, maar heeft ook een aantal vaste installaties verspreid over steeds meer mooie plekken op de wereld. Meer informatie over zijn werk vind je op www.stonewhistle.com.”
  • Wilco van der Kolk: Speel-Werk. Bij het maken van mijn objecten, ga ik uit van de vorm van de steen, de tak of van een idee. Al spelend en zoekend ontstaat de uiteindelijke vorm, waarin natuursteen, hout en geroest ijzer aangevuld worden met andere materialen zoals papier, touw en speksteen. Belangrijke elementen in mijn werk zijn Evenwicht, Vormrijm en Spanning.   
  • Annemiek Laros: Annemiek haar beeldhouwwerken zijn allemaal met de hand vervaardigd. Ze zijn intuïtief in de relatie tot de steen ontstaan. Zaterdag 10 en Zondag 11 September staat zij op het Landgoed de Brouwketel te werken in steen. Iedereen is welkom om te kijken of misschien zelf te ervaren wat steen met jou doet. Annemiek is te vinden op www.annemieklarosbeelden.nl

Cultuur

  • Duo Messingh (gitaar, trekharmonica en zang) speelt in de boomgaard hun vrolijke én soms ook melancholische folkmuziek en -liedjes.
  • Twee Violen en een Bart: Toe aan een vrolijke noot? Met grappige liedjes, mooie deuntjes en een vleugje absurdisme toveren Twee Violen en een Bart een lach op iedereens gezicht.
  • Nico Aartsen: Dichter bij Verwondering. Nieuwsgierigheid als kompas, zowel naar binnen als naar buiten, laat je verrassen door zijn gedichten.
  • Poëtisch & beeldend (performance) kunstenaar Jo-An Westerveld nodigt je op zaterdag 10 september tussen gezette tijden uit voor een poëtisch privé partijtje in de caravan! Treed binnen en laat je verwonderen door een tête a tête vol zowel geestige, prikkelende maar ook verontrustende en soms juist weer hoopvolle spoken word & poëzie! Verwacht zinnen als ‘er zijn hier geen verwarde mensen’ ‘soms ben je een schoolgebouw met longen en huid’ of ‘wij zijn ooievaars en als we geen ooievaars zijn keren we struisvogels binnenstebuiten’.
  • Van 15:00 – 15:15 bewoont en bewatert Jo-An de tipi met haar fysieke & theatrale poëzie performance ER ZIJN HIER GEEN VERWARDE MENSEN, behorend bij haar poëtisch prentenboek ALTER EGO ISME waarover zij na afloop zal vertellen. Natuurlijk is het betreffende rariteitenkabinet voor in je kast of op de schouw ook bij haar te koop die dag!

Natuur

  • Emma Daniels gaat jullie laten zien wat er allemaal aan eetbaars op het Landgoed groeit.
  • Hans van der Poel is imker en heeft op het Landgoed de Brouwketel 6 bijenkasten staan. Zaterdagmiddag zal hij een rondleiding geven langs de kasten en alles wat hij weet vertellen over bijen en honing.

Parkeren

Bij de boerderij is niet zoveel ruimte om te parkeren vandaar deze parkeer kaart. De Blauwe route is de auto weg, de rode alleen voor fietsers en voetgangers. Parkeer bij een kruis, rood of roze, of tussen de blauwe, en wandel dan naar ons toe (max 15 min).

Maar nog beter (ook voor het milieu en gezondheid) kom lekker op de fiets.