Lamsvleespakketten van de Brouwketel

Eet je graag af en toe een stukje vlees en dan liefst zo gezond en duurzaam mogelijk? Op de Brouwketel gaan we drie van onze ramlammeren slachten, en dat levert veel meer vlees op dan we zelf opkunnen/-willen. Dus bieden we pakketten duurzaam en gelukkig lamsvlees aan. Onze schaapjes grazen het hele landgoed over: in de boomgaard, bij de tuin en tussen de bijen bijvoorbeeld. Af en toe worden ze geknuffeld en ze worden in de zomer nauwelijks bijgevoerd. We hebben een kleine kudde van 3 ooien en 1 ram, die dit voorjaar 5 lammetjes hebben gehad. De 2 ooilammeren zijn overgenomen door iemand die zelf schapen wilde beginnen, en van de 3 ramlammeren gaan we dus vleespakketten maken. Het vlees is officieel niet biologisch, want we hebben geen keurmerk, maar ze zijn wel zo natuurlijk mogelijk opgegroeid.

De schapen worden geslacht door een zelf slachtende slager: een vakman die alle onderdelen rondom de slacht en de verwerking tot vlees zelf uitvoert. We laten hem de hele lammeren in stukken snijden, zodat er zo min mogelijk verloren gaat. De pakketten bestaan daardoor uit een mix van verschillende stuk ken vlees: filet, karbonade (rug en schouder), stoofvlees, schenkel, gehakt, en soepbot. Een deel van de bout gaat op in plakken verdeeld over de pakketten, en een aantal mensen kunnen ook een hele of halve bout bestellen, bijvoorbeeld voor het kerstdiner. Als je daarin interesse hebt, laat het dan weten, dan gaan we kijken wat daar mogelijk is.

Wil je meer lezen over schapenvlees en hoe het te bereiden? Klik dan op deze link.

Praktisch

Het schapenvlees kost €50,- (daarvoor krijg je minimaal 2,5 kg vlees, plus extra soepbot).
Het pakket bevat verschillende delen van het schaap, dus verschillende stukken vlees.

Daarnaast zijn er ook een klein aantal ovenklare bouten beschikbaar. Deze kosten 25 euro/kg en wegen tussen de 1 en 2 kg.

We hebben beperkt pakketten beschikbaar. Wil je een pakket en/of een bout? Wees er dan snel bij. Bestellen kan door een mail te sturen naar info@landgoeddebrouwketel.nl. Ook met vragen kun je hier terecht.

Ophalen op de Brouwketel op vrijdag 3 december namiddag/avond of zaterdag 4 december. Het vlees is dan ingevroren.