Striso crowdfundactie was een groot succes


Mei vorig jaar lanceerde Piers een crowdfunding actie om het muziekinstrument dat hij ontwikkelde, de Striso, in productie te nemen. Die actie is heel succesvol verlopen, bijna 100 instrumenten zijn er op voorinschrijving verkocht, en die zijn inmiddels allemaal gemaakt en opgestuurd!

Enkele reacties:

“Dank je wel voor het Striso-bord.
Mijn complimenten!
Ik voelde me er na een uurtje al aardig thuis op! Makkelijker dan gedacht!
Dat hoopte ik al, want ik kan geen toetsen spelen, en zoek toch toegang tot elektronische geluiden.”

“The Striso is absolutely a gem 🙂 Lovely little square of musical goodness.
So much expression in such a small device.
I love how both wide and close chords are easily reachable, while melodies seem to flow naturally from the fingertips on those cushy, squishy buttons.”

“I cannot thank you enough for the Striso board! It’s simply brilliant. I am entirely in love with it. If I could afford it, I’d buy a second this minute. Easily the best purchase I’ve made in the past 5 years (and easily the most significant in the past 10).”

Er komt behoorlijk wat kijken bij het in productie nemen van een nieuw instrument. Een belangrijke stap om de productie op te schalen was het uitbesteden van het maken van de onderdelen, zodat Piers zelf genoeg tijd heeft voor het in elkaar zetten, testen en verder ontwikkelen. Hij probeert de productie zoveel mogelijk lokaal te houden, het houtwerk wordt bijvoorbeeld in Nijmegen gedaan en de elektronica in Veenendaal. Voor de knoppen van siliconenrubber is hij wel naar China uitgeweken, wat een hele prettige samenwerking was, maar de afstand bleek de kwaliteitscontrole wel lastig te maken. Dat heeft dus nog vele uurtjes op knopjes drukken gekost, fijn dat er zo nu en dan een medebewoner kon meehelpen!


Er zijn nog een aantal instrumenten direct beschikbaar voor verkoop via zijn website www.striso.org, en natuurlijk kan je ook langskomen op de Brouwketel om de Striso zelf uit te proberen. Verder is Piers bezig het proces te optimaliseren om later dit jaar nog een serie te kunnen maken.