Kom je zaterdag 26 september ook langs tijdens de Burendag?

Burendag is een dag waarop de buurt gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Burendag wordt ieder jaar in het 4e weekend van september gevierd en is een initiatief van Douwe Egberts en Oranje Fonds.

Op landgoed de Brouwketel is in 2019 in samenwerking met Gemeente Lingewaard en Stichting Landschapsbeheer Gelderland een nieuwe appelboomgaard aangelegd, de zogenoemde dorpsboomgaard. Voor het onderhoud aan deze boomgaard nodigen we minimaal 1 keer per jaar mensen uit de buurt uit. Dit jaar valt dat samen met Burendag. Handig in de tuin of niet, jong of oud, iedereen is van harte welkom zaterdagmiddag 26 september.

We verzamelen om 14 uur bij de woonboerderij om gezamenlijk een korte wandeling te maken naar de dorpsboomgaard. Eind van de middag lopen we terug naar de Brouwketel waar een avondmaaltijd klaar zal staan voor. Alleen aansluiten voor de avondmaaltijd kan ook, je bent dan vanaf 17.30 uur welkom in de oude perenboomgaard achter de boerderij (wel graag reserveren via info@landgoeddebrouwketel.nl). Al om 9.30 aansluiten om lekker de hele dag mee te helpen, mag natuurlijk ook. We hebben het hele weekend klusweekend, dus alle helpende handjes zijn welkom.

De bewoners verkopen zaterdagmiddag honing en thee van eigen land. We hopen op je aanwezigheid. Als je zaterdag mee wil eten, laat dit dan even weten via info@landgoeddebrouwketel.nl. Wij zorgen dan voor genoeg eten. Kijk voor meer informatie over burendag op burendag.nl.

Het nieuwe droombankje in de dorpsboomgaard