De Striso board, een nieuw muziekinstrument

Ik ben Piers van der Torren, en woon al weer ruim twee jaar met veel plezier op de Brouwketel.

Toen ik nog een kleine jongen was wilde ik altijd al uitvinder worden. Op de Brouwketel heb ik een kapschuur met traditionele houtverbindingen en een geodetische kas gebouwd en vele andere technische oplossingen bedacht.

Al jong ben ik dankzij mijn moeder gegrepen door muziek maken, en ben eerst piano en daarna accordeon gaan spelen. Omdat ik het niet kan laten bij alles over mogelijke verbeteringen na te denken heb ik een nieuwe notenindeling voor m’n accordeon bedacht en m’n accordeon omgebouwd, met het doel een beter gevoel te krijgen van de relatie tussen verschillende noten, akkoorden en toonladders, en vrijer te kunnen improviseren.

Omdat deze notenindeling me zoveel inzicht heeft gegeven wil ik dat graag delen met iedereen die met muziek bezig is, dus heb ik een nieuw muziekinstrument gemaakt: de Striso board, dat ik nu met behulp van de crowdfunding op de markt wil brengen.

De crowdfunding is inmiddels over de 90% en loopt nog tot het weekend. Er is nog maar weinig nodig om het een succes te maken. Dus geef het door aan alle vrienden/bekenden die met muziek bezig zijn!

De campagne met een uitgebreide uitleg en filmpjes is te vinden op https://www.kickstarter.com/projects/striso/striso-board, daar kan je ook een Striso board bestellen.

Even langskomen om het instrument uit te proberen kan altijd!