De tuin is weer open vanaf 1 mei

Afgelopen weken hebben we hard gewerkt om de tuin vorm te geven en heel veel verschillende gewassen de grond in te krijgen. Dat is aardig gelukt! Aardbeien, broccoli en tuinbonen zijn zo maar een greep uit het assortiment.

Voordat we zelf aan de slag zijn gegaan met frees, schop en hark, hebben we de grond laten bewerken door een boer uit de buurt.

Vanaf 1 mei zijn er weer groenten te oogsten op de zelfoogsttuin. Je kunt je nu inschrijven als oogster, er is nog plek voor een man of 10.

Dit jaar heeft de tuin een nieuwe indeling gekregen. De gewasvakken liggen in een visgraadpatroon, gescheiden door graspaden. Een groot aardbeienveld ligt in het midden links, snijbloemen en kruiden daar rechts naast.

Elk jaar schuiven alle gewassen één vak op, zodat verschillende plagen zoals schimmels en beestjes minder makkelijk kunnen toeslaan. Dus waar vorig jaar de aardappels stonden, staan nu de peultjes. En waar nu de wortels staan, stonden vorig jaar de uien. Zo blijft de grond gezond! In 7 jaar zijn we de cirkel rond en staat alles weer op de plek waar het het eerste jaar stond.

In één dag hebben we 300 m2 aardappels gepoot, rondom het aardbeienveld heen.