Uien en Inmaken

Omdat we (het is nu begin maart) nog heel veel kratjes uien hebben, eten en verwerken we de laatste tijd veel ui. De omgekeerde gecarameliseerde uientaart viel erg in de smaak. En uien kunnen bewaren voor later is ook altijd leuk, bijvoorbeeld in de vorm van uienchutney. Ik vind het heerlijk om zo de hele dag in de keuken bezig te zijn, maar als je met 5 kg uien begin, dan duurt zo’n projectje altijd langer dan ik bedenk… Ondertussen heb ik 11 potten chutney (en nog steeds heel veel onverwerkte uien).

Hulp en inspiratie? 

We hebben nog veel ui, wortel, witte kool en rode biet. Heb jij een lekker recept om deze te verwerken, mail het dan naar ons. Of lijkt het je leuk om een keer te komen helpen met inmaken? Laat dan het ons weten, dan plannen we er een dagje voor.

Recept gele uienchutney

Mensen vragen me regelmatig om recepten, en die deel ik graag. Alleen doe ik altijd maar wat als ik in de keuken sta, dus echt nauwkeurige recepten heb ik niet. Hier een poging:

– Ui (heel veel, geschild en in ringen)
– Currypoeder (ooit door Emma gemaakt)
– Olijfolie 
-> samen lekker laten pruttelen
Nog toevoegen:
– Azijn
– Zoete aardappel (een beetje, maar wortel zou ook prima kunnen)
– Appel 
– Gembersap (geraspte en vervolgens uitgeknepen gember)
– Appelsap

Voor verhoudingen laat ik me altijd inspireren door verschillende recepten op internet. Die overigens ook allemaal wat anders zeggen. Veel plezier met experimenteren!

Groetjes Louise