Huisgeno(o)t(en) gezocht op de Brouwketel

Wij wonen op dit moment met 7 volwassenen en 4 kinderen (van 2 tot 6 jaar) op Landgoed de Brouwketel in een gedeelde boerderij in de uiterwaarden tussen Arnhem en Nijmegen. De komende maanden vertrekken er een aantal huisgenoten (twee gaan verhuizen, en twee gaan voor een paar maanden op reis) dus zoeken we verschillende mensen die hier willen komen wonen. In eerste instantie tijdelijk, om wederzijds te onderzoeken of op de Brouwketel wonen voor iedereen werkt, met zict op langer.

Wie zijn wij, wat vinden we belangrijk?

In verbinding samen leven en (‘s avonds) samen eten
Genieten van het buiten zijn en werken
Streven naar zelfvoorzienend en duurzaam leven
Projecten uitvoeren die het leven leuker, waardevoller en mooier maken
Samen zorg dragen voor de plek
Leven in verbinding met de natuur
Ons verwonderen en verwilderen
Vegetarisch koken, met af en toe met vlees van eigen land

Wat kan je verwachten?

Verse groente uit de tuin, en modder aan je laarzen (of blote voeten).
Een gedeelde keuken en woonkamer (waar 4 kleuters in rondrennen), waar elke avond samen wordt gegeten. Ook de badkamer is gedeeld.
We verwarmen de woonkamer met een houtkachel, we hakken hout van ons eigen land. De slaapkamers zijn niet echt goed verwarmd.
Elke maand 2 dagen meewerken tijdens het klusweekend op het landgoed en er is altijd nog veel meer te doen.
We spelen regelmatig samen een spelletje, kijken een film, maken muziek rond het kampvuur of in de tipi, verwarmen ons in de hottub of de sauna (wanneer die af is). Een paar keer per jaar geven we een feest/organiseren we een festival in onze boomgaard.
De Rijn is een kwartiertje wandelen door de uiterwaarden. Het dichtstbijzijnde station is Arnhem (10 km) en wij vinden dat op de (elektrische) fiets goed te doen, we hebben nu met z’n 8-en 3 auto’s.
Er lopen hier een hond, 4 poezen, een aantal schapen, 1 bok en een heleboel kippen rond.
De kamer is 22 m2, huur is ongeveer 420 euro inclusief GWL, omdat we samen biologische boodschappen doen, komt daar ook nog ongeveer 140 euro aan boodschappen bij per maand.

Hier kan je wat foto’s van ons bekijken.

Wat zoeken we?

We zoeken een fijn, creatief, initiatiefrijk, groen persoon die er bewust voor kiest om samen en buiten te wonen. Iemand die van aanpakken houdt en graag iets toevoegt aan deze plek. Op deze manier samenwonen geeft een heleboel vreugde en toegevoegde waarde en het vraagt ook een behoorlijke commitment.

“Hospiteren”?

Wij wonen behoorlijk intensief samen, dus we ontmoeten je graag eerst in ongedwongen sfeer. Daarom vragen we je om een keertje langs te komen om te kijken, en om daarna mee te komen helpen tijdens ons eerstvolgende maandelijkse klusweekend. Zo kan je onze plek zien, een beetje meehelpen en dan is er ook genoeg ruimte om elkaar te leren kennen. Als dat klikt kletsen we daarna verder over wonen.

Als je interesse hebt, laat je ons dat dan even weten? Stuur even een mailtje met wat info over jezelf en waarom je bij ons zou willen wonen naar info@landgoeddebrouwketel.nl

Emma, Louise, Piers, Pieter, Vivian
Arend, Isaak, Melde, Wikke