Mantra’s zingen in de Tipi met Soulquest – Zondag 21 januari

Wel weer toe aan wat samenzijn nu de feestdagen wat verder weg zijn? Yana en Julia verwelkomen je voor een avond samen zingen in de Tipi op de Brouwketel. Wat kun je verwachten? Een vuur in het midden, een opbouw naar samen zingen en verbinden, en achteraf soep en een gezamenlijke potluck. We gaan met speelse nieuwsgierigheid ons openstellen voor wat zich aandient als je echt aanwezig bent met dat wat er in jou leeft. Of je nou al je hele leven zingt of het eigenlijk heel spannend vind, wees welkom. Het gaat over het plezier van zingen en jezelf laten horen. Het mag klinken, of het nou “mooi” is of niet!

Je krijgt van ons begeleiding in het echt aanwezig zijn, en er mogen zijn precies zoals je er op dat moment bijzit. Ook zullen we je prikkelen om op onderzoek te gaan naar delen die je misschien normaal uit de weg zou gaan. Laat jij je verrassen door jezelf?

PRAKTISCH

Zorg dat je om uiterlijk 16:45 in de Tipi bent, zodat we op tijd kunnen beginnen. Neem iets veganistisch mee om te delen voor bij de potluck. Wat verder handig is om mee te nemen, zie hieronder.

PROGRAMMA*

16:30 Inloop
16:45 Start
19:00 Eten en ruimte voor samenzijn
20:00-20:30 Opruimen en afronden

* Wil je eerst een dag mee klussen op de Brouwketel? Kijk voor meer informatie hier.

MEENEMEN

  • Veganistisch eten om te delen (genoeg voor +-1.5 persoon)
  • Iets om op te zitten (meditatiekussentje)
  • Spullen om warm te blijven (laagjes kleding/warme sokken/dekentje)
  • Zaklampje om teksten bij te schijnen (niet je telefoon)

OVER YANA

Yana duikt graag het diepe in, en gaat op in wat ze doet. Dit doet zij met een onbevangen speelsheid. Ze begeleidt mensen naar hun ontmaskerde authenticiteit: naar echt jezelf mogen zijn. Dit doet zij in 1-1 sessies en trajecten, en in workshops. Ze heeft zelf veel blokkade op zingen/expressie gehad en het blijft een thema waarin zij steeds nieuwe tools ontdekt. De lessen die ze hierin heeft opgedaan geeft ze graag door.

OVER JULIA

“Ik ben van jongs af aan al betoverd door het maken van muziek, ik zing en speel gitaar sinds ik een klein meisje was. Ik merkte op een gegeven moment op hoe verkrampt het maken van muziek kon voelen, en dat wekte in mij de nieuwsgierigheid op om te onderzoeken. Ik kwam erachter dat mijn hoofd er tussen kwam te zitten! Het moest goed klinken en het moest iets zijn. Hierdoor kon ik niet meer genieten en opgaan in de muziek en in de betovering ervan. Dat vind ik zo’n ontzettend mooi inzicht, dat ik dat wel moest delen! Ik ben erachter gekomen dat er hele handige trucjes zijn om het hoofd even het hoofd te laten en terug te komen in het hier en nu, en hoe vruchtbaar dat is voor het zingen. Echte aanwezigheid brengt een enorme kwaliteit van zijn met zich mee, en dat in combinatie met muziek, daar zijn geen woorden voor. Mijn verlangen is om dit stukje betovering samen te ervaren.”

OVER SOULQUEST

SOULQUEST verwijst naar de achternamen van Yana (Zielstra) en Julia (Quist). Wanneer zij samen komen is wat hen verbindt de zoektocht naar bezieling. Samen maken ze muziek, poëzie, schilderen ze en delen ze een passie voor psychologie (beide BSc) en oosterse methodieken voor zelfonderzoek en verbinding.

OVER DE BROUWKETEL

De Brouwketel is een wooncommunity/boerderij in de uiterwaarden ten zuiden van Arnhem. Er wonen hier 8 volwassenen en 4 kleine kinderen, we doen ons best om zo zelfvoorzienend mogelijk te leven, elkaar en de buitenwereld te inspireren en vooral te genieten van wat we hebben. Samen zingen in onze tipi hoort daar ook bij.

Een keer per maand hebben we klusweekend, dan zijn we bezig met de huisgenoten en vrijwilligers/vrienden om de plek samen nog wat mooier te maken. Zo ook het weekend van deze mantra avond. Vind je het leuk om te komen proeven van onze community en mee te helpen? Dan ben je op zondag ochtend om half 10 welkom op de Brouwketel, dan beginnen we met een gezamelijke incheck ronde en het verdelen van de klussen. Als je meehelpt en je wil ook meezingen, dan vragen we alleen een kleine bijdrage van 5 euro voor de muzikanten.

BUDGETBIRD | 15 euro

SUPPORTBIRD | 25 euro

DUOBIRD  | 25 euro

KLUSBIRD | 5 euro