De artiesten van festival Ode aan de Gelderse poort

De artiesten van het festival!

De rode maan

De Rode Maan is een Muzikaal Verteltheater met voorstellingen rondom sprookjesachtige, mythische en hedendaagse thema’s, speels van aard, lichthartig van kleur en gedragen door een diepere ondertoon. De verhalen vinden hun wortels in de geschiedenis, maatschappelijke kwesties, sagen en klassieke vertellingen en daarnaast in de fantasie en belevingswereld van Hannafloor de Roos.

De voorstelling: de Prins en de Trom

Een prins die niets anders wil dan zijn trom bespelen, loopt weg uit het paleis van zijn vader. Dan raakt hij de trom kwijt. Als iemand hem vraagt of hij een prinses wil bevrijden, is zijn antwoord: “Ik hoef eigenlijk geen prinses. Ik ben op zoek naar een trom, daar draait mijn zoektocht om.” De prins reist verder en dit zou geen sprookje zijn als het niet goed afliep. Een afwisselend sprookje over autonomie, afkeer en liefde voor de liefde… 

Pieter Josephs

Ik neem je graag mee op reis in de onbegrensde wereld van muziek. Eb en vloed, licht en duisternis, de maan en de zon. Dromerige songs, psychedelisch gitaarwerk en verschillende instrumenten. 

Vai Rosa

Heidi Hogewind & Sanne van de Wardt: een sprankelend, fris en authentiek duo dat onder de naam VAI ROSA optredens en een maandelijks terugkerende zangcirkel verzorgt. Zij brengen naast heartsongs bijzondere eigen (Nederlandstalige) liedjes ten gehore. Twee prachtige zangstemmen, a capella of begeleid door gitaar en/ of percussie.

Ottilia Kasbergen

Ottilia bezingt samen met Johannes een leven van avontuur: vanbinnen en vanbuiten, met vallen en opstaan, levenslust en verwondering. Ga mee op reis in verhalen en muziek, van Mongools steppelied tot Maoriwijsheid.

Duo Messingh

MESSINGH speelt weer bij de Brouwketel! Zoals altijd akoestisch, dicht op het publiek. Met vooral veel eigen (veelal instrumentale) nummers. Daarnaast ook enkele covers van bijv. Cohen, Creedence of Karat) kleine akoestische juweeltjes. Helma & Ben zetten bij hun luisterconcerten altijd een intieme sfeer neer. In de aankondigingen en m.n. de muziek zelf nemen zij u mee met titels als “Het Turkse koffiekannetje”, de mazurka “Mechelen-Montmirail”, of hun recente “Scottiche à la Août”. MESSINGH heeft een zeer eigen sound. Met name de combinatie mandola met trekharmonica valt op.

Helma Mollenkamp (trekharmonica’s, zang)
en Ben Dirks (gitaar, mandola en zang)

Eline Heesters (voorprogramma zaterdagavond)

Muziek zit in de familie, mijn vader leerde me de basics op gitaar en vanuit daar ging ik zelf verder. Als tiener begon ik met optreden voor klein publiek en ik doe dit nog steeds met veel plezier. Ik zing covers in alle stijlen.

Tom ontmoette ik vorige maand bij een kampeerweekend en we hadden een muzikale klik, dus toen hij voorstelde om samen te spelen op de Brouwketel werd ik gelijk enthousiast! Ik verwacht een vrij en speels optreden, geniet ervan!

Melle Berendsen (zaterdagavond concert)

Melle Berendsen is een pianiste, zangeres en multi-instrumentalist die zowel Nederlands als Engels zingt en door middel het bespelen van synthesizers een pakkende solo performance neerzet. Melle maakt muziek waarbij diepe, poëtische teksten over de dood, psychische problematiek en andere taboedoorbrekende onderwerpen verklankt worden. Daarnaast staat Melle bekend om haar talent als improvisator en live performer door middel van beweging en klank. 

Op het podium van de brouwketel maakt Melle haar debuut waarbij ze haar akoestische sound omzet naar een semi-electronische live act. Een extra kwetsbare performance! Eens is de eerste keer en die kun je niet nog eens beleven.

La familia Volante

Más: Komische interactieve acrobatiek voorstelling voor de hele familie door La Familia Volante.

Nico Aartsen

“ Met verwondering als kompas laat ik me raken door het leven om me heen en vang ik de woorden, die me toe komen vliegen, in gedichten van licht en schaduw. Graag laat ik jullie daar een paar voorbeelden van horen op 10 september; welkom!”

Tom & Sybren

Sybren en Tom hebben elkaar ontmoet tijdens een spontane jamsessie. Er was meteen een muzikale klik, en tijdens het Ode-festival zullen ze voor het eerst samen optreden! Hun muziek gaat van muziekstijl naar muziekstijl, en is over het algemeen zeer swingend en dansbaar. Beide genieten ze van improviseren en optreden in intieme settings.

Kom genieten van deze twee topmuzikanten, waar de passie vanaf spat.


Thijs van Diepen (Spatzuiver)

Thijs is graffiti kunstenaar en ondeel van kunstcollectief spatzuiver.com. Geïnspireerd door de natuur zal hij tijdens het festival zijn kunsten live vertonen.

Johanna en Marieke