Hier loop ik dan, schrijvers en hun ode aan het landschap


Zondag 17 oktober is er een lezing in het Protestantse kerkje aan de Molenstraat in Angeren, waarin vier schrijvers die geschreven hebben over wandelingen in Gelderland, vertellen over hun fascinatie met het landschap.

Na afloop van deze lezing is er een wandeling naar de Brouwketel, en de mogelijkheid daar een maaltijd te nuttigen. Hieronder alle praktische informatie:

Schrijven en wandelen lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wie schrijft wandelt door het landschap in zijn verbeelding en wie wandelt is waarnemer en onderdeel van het landschap waardoorheen de wandeling voert.

Vier schrijvers die in hun verhalen en romans wandelingen opnamen door Gelderland, in het
bijzonder door het gebied van de grote rivieren – Noud Bles, Ed Bruinvis, Willem Claassen en Thomas Verbogt – komen op zondag 17 oktober naar Angeren, waar ze onder leiding van Wim Huijser vertellen over hun fascinatie voor dit landschap en de plek die het inneemt in hun werk. En ze lezen de fragmenten voor die Wim Huijser koos als mooiste beschrijvingen van wandelingen in de Nederlandse literatuur. De mooiste wandelfragmenten zijn verzameld in de door Wim Huijser samengestelde bloemlezing “Hier loop ik dan, het mooiste uit de Nederlandse wandelliteratuur”.

Het wordt een luisterrijke middag in het karakteristieke Protestantse kerkje aan de Molenstraat in Angeren. Gevlijd in de oksel van de Rijndijk verwelkomen schrijvers en mede-organisator Kunstcollectief Gelderse Poort op zondag 17 oktober 2021 van 14 – 16 uur de liefhebbers van wandelen, lezen, natuur en cultuur.

Lezing:
Aanmelden via deze link tot 16 oktober 22 uur
Plaats middagprogramma: Protestantse kerk Angeren, Molenstraat 1, 6687 AM Angeren.
Tijd: 14 – 16 uur, inloop vanaf 13.30
Prijs: € 8,- consumptie in de kerk inbegrepen

Als er nog kaarten over zijn, kunnen deze voor de lezing aan de deur gekocht worden, tegen contante betaling.

Puur natuurmaaltijd:
De ware liefhebbers van wandelen en natuur kunnen inschrijven op een wandeling van ca 20 minuten door de uiterwaarden van de Nederrijn naar Landgoed De Brouwketel waar een natuurlijke maaltijd van lokale producten op hen wacht. Aanmelden is noodzakelijk en kan tot 15 oktober 18 uur via deze link.

Locatie: Landgoed De Brouwketel, Brouwketel 1, 6551 ZX Huissen.
Tijd: om 17 uur
Prijs: € 12,50 consumpties niet inbegrepen