13 juni Tuinconcert BmB & Duo Messingh

Omdat concerten zo’n vreugdevolle toevoeging aan ons leven zijn, gaan we op de Brouwketel ook weer tuinconcerten organiseren. In september bleek de fietsstalling zeer geschikt als podium, dus dat concept gebruiken we graag opnieuw. Op 13 juni is het het eerste tuinconcert weer, met folkmuziek uit de lage landen.

BmB

BmB bestaat uit Luc Plompen (zang, gitaar), Wouter Kuyper (doedelzakken, fluiten, chalumeau) en Niek van Uden-Luteijn (accordeon). Zij kennen elkaar jaren via de internationale (bal)folk scene. De wens om het gezongen lied in een krachtige bezetting te brengen, zorgde uiteindelijk voor de combinatie van deze rasechte troubadour met vertellende stem, een partij doedels en fluiten zoals alleen Wouter dat kan en een stevige basis van Nieks concertaccordeon. In 2021 hebben we ons eerste album uitgebracht, “Ge vindt wel een taal”. Dit optreden is onderdeel van de CD-tour die ze ondanks Corona hebben weten te plannen. Meer luisteren en lezen: http://www.bmbfolk.nl/

Duo Messingh

Ben en Helma speelden in september als surprise act (ook voor ons) op het 3 Oever Festival, en we zijn blij dat ze in juni weer willen komen spelen. Ben als troubadour, zijn stem begeleidend op mandoline, en Helma op trekharmonica maken samen aanstekelijke muziek. Meer informatie over hen vind je op hun site: https://messingh.nl/

Het programma

14:30 inloop
15:00 optreden duo Messingh
15:45 pauze
16:00 optreden BmB
17:00 napraten aan de bar

Kaartjes

Kaartjes kosten 17,50 en er zijn slechts 30 beschikbaar. Wacht daarom niet te lang met bestellen. Dat kan hier: https://bmbopdebrouwketel.peggypay.com/

Dit is mogelijk gemaakt door de balkonscènesubsidie van het Fonds van de Podiumkunsten, anders zou een optreden voor slechts 30 personen niet haalbaar zijn geweest. Om als muzikant op minimumloon uit te komen, zou je 275 euro per muzikant ex btw en reiskosten moeten kunnen uitbetalen. Zelfs met een entreeprijs van 17,50 x 30 bezoekers is dat helaas niet haalbaar.