Kom je zondag 29 september ook op burendag?

Burendag is een dag waarop de buurt gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Burendag wordt ieder jaar in het 4e weekend van september gevierd en is een initiatief van Douwe Egberts en Oranje Fonds.

Op landgoed de Brouwketel is dit voorjaar in samenwerking met Gemeente Lingewaard en Stichting Landschapsbeheer Gelderland een nieuwe appelboomgaard aangelegd, de zogenoemde dorpsboomgaard. Voor het onderhoud aan deze boomgaard nodigen we minimaal 1 keer per jaar mensen uit de buurt uit. Dit jaar valt dat samen met Burendag. Handig in de tuin of niet, jong of oud, iedereen is van harte welkom zondagmiddag 29 september.

We verzamelen om 14 uur bij de woonboerderij om gezamenlijk een korte wandeling te maken naar de dorpsboomgaard. Eind van de middag lopen we terug naar de Brouwketel waar een avondmaaltijd klaar zal staan voor. Alleen aansluiten voor de avondmaaltijd kan ook, u bent dan vanaf 17.30 uur welkom in de oude perenboomgaard achter de boerderij. Voor de kinderen zal er een springkussen staan. De bewoners verkopen (biologische) groente, honing en thee van eigen land. We hopen op uw aanwezigheid.

Als je mee wil eten, laat dit dan even weten via info@landgoeddebrouwketel.nl. Wij zorgen dan voor genoeg eten.

In één seizoen is de net aangeplante haag al weer flink overgroeid door bramen…

Kijk voor meer informatie over burendag op burendag.nl.