Tijdelijke huisgenoot gezocht op de Brouwketel

Wij wonen we met 8 volwassenen en 4 kinderen (van 2 tot 6 jaar) op Landgoed de Brouwketel in een gedeelde boerderij in de uiterwaarden tussen Arnhem en Nijmegen. Er vertrekt een huisgenoot dus we zoeken iemand die hier wil komen wonen (dec t/m mrt, met misschien ook de mogelijkheid voor langer).

Wie zijn wij, wat vinden we belangrijk?

In verbinding samen leven en (‘s avonds) samen eten
Genieten van het buiten zijn en werken
Zelfvoorzienend en duurzaam leven
Projecten uitvoeren die het leven leuker, waardevoller en mooier maken
Samen zorg dragen voor de plek
Leven in verbinding met de natuur
Ons verwonderen en verwilderen
Vegetarisch koken, met heel af en toe met vlees van eigen land

Wat kan je verwachten?

Verse groente uit de tuin, en modder aan je laarzen (of blote voeten).
Een gedeelde woonkamer (waar 4 kleuters in rondrennen) en keuken, waar elke avond samen wordt gegeten. Ook de badkamer is gedeeld.
We verwarmen de woonkamer met een houtkachel, we hakken hout van eigen land. De slaapkamers zijn niet echt goed verwarmd. Dikke trui en sloffen zijn een must.  
Elke maand 2 dagen meewerken tijdens het klusweekend op het landgoed en er is altijd nog veel meer te doen.
We spelen regelmatig samen een spelletje, kijken een film, maken muziek rond het kampvuur of in de tipi, verwarmen ons in de hottub of de sauna (wanneer die af is). Een paar keer per jaar geven we een feest/organiseren we een festival in onze boomgaard.
De Rijn is een kwartiertje wandelen door de uiterwaarden. Het dichtstbijzijnde station is Arnhem (10 km) en wij vinden dat op de (elektrische) fiets goed te doen, we hebben nu met z’n 8-en 2 auto’s.
Er lopen hier een hond, 4 poezen, een aantal schapen, 1 bok en een heleboel kippen rond.
De kamer is 22 m2, huur is ongeveer 420 euro inclusief GWL, omdat we samen biologische boodschappen doen, komt daar ook nog ongeveer 140 euro aan boodschappen bij per maand.

Hier kan je wat foto’s van ons bekijken.

Wat zoeken we?

We zoeken een fijn, creatief, initiatiefrijk, groen persoon die er bewust voor kiest om samen en buiten te wonen. Iemand die van aanpakken houdt en graag iets toevoegt aan deze plek. Op deze manier samenwonen geeft een heleboel vreugde en toegevoegde waarde en het vraagt ook een behoorlijke commitment.

“Hospiteren”?

Wij wonen behoorlijk intensief samen, dus we ontmoeten je graag eerst in ongedwongen sfeer. Daarom vragen we je om mee te komen helpen tijdens ons eerstvolgende maandelijkse klusweekend 18 -19 nov, gewoon om onze plek te zien, een beetje mee te helpen en dan is er genoeg ruimte om elkaar een beetje te leren kennen. Als dat klikt kletsen we daarna verder.

Als je interesse hebt, laat je dan weten dat je mee komt klussen? Stuur even een mailtje met wat info over jezelf en waarom je bij ons zou willen wonen naar info@landgoeddebrouwketel.nl

Emma, Johannes, Louise, Ottilia, Piers, Pieter, Vivian
Arend, Isaak, Melde, Wikke