Braadhaantjes te koop!

Weet jij wat er gebeurt er met de haantjes die geboren worden in de eierindustrie? Kijk daarvoor eerst even dit filmpje van de NOS.

Dit is de reden dat wij Vredelingerkippen houden, kippen die geselecteerd zijn op dat ze veel eieren leggen (maar minder dan een doorgefokte legkip) en lekker veel vlees op hun botten hebben (maar minder dan een doorgefokte vleeskip). Er liggen regelmatig eitjes in de kraam. De eerste hanen zijn op gewicht en worden 22 en 29 september geslacht. Ze wegen dan 1 a 2 kg en kosten €16,- per kg. Wil je ook zo’n duurzaam stukje vlees? Laat het weten aan emma@landgoeddebrouwketel.nl. Je kunt je haantje vervolgens ophalen op vrijdagmiddag 22 zatergad 23 of vrijdagmiddag 29 september. Als dat niet lukt kunnen we ze op aanvraag voor je invriezen.

De organen en reststukken (nek en poten, voor de hond) zijn los te koop in beperkte hoeveelheden.

Kippenmaagjes (€ 8,- per kg)

Kippenmaagjes zijn misschien wel het meest onbekende, voedzame, gezonde, relatief goedkope voedsel dat je kunt vinden. Want je kunt er eerst bouillon van trekken, en ze daarna ook nog eens heerlijk opbakken. Het voordeel is dat je geen botjes hoeft te verwijderen, zoals je met de meeste bouillon producten doet. En het is heel gespierd vlees, wat betekent dat er veel voedingsstoffen in verborgen zitten.

Kippenhartjes (€ 10,- per kg)

Kippenhartjes hebben een stevige bite en smaken intens naar kip. Lekker om op te bakken met een uitje. 

Kippenlever (€ 16,- per kg)

Kippenlever is een verrassend lekker stukje vlees met een eigen karakteristieke smaak. Het is vlees dat ook zeer geschikt is voor tijdens het gourmetten of om op te bakken met spekjes en ui. Kippenlever geeft een boost voor je gezondheid.

Kippennekken (€ 7,- per kg)

Kippennekken zijn een heerlijk en gezond tussendoortje voor je hond, onweerstaanbaar lekker en rijk aan calcium en collageen. Daarnaast zijn ze een rijke toevoeging voor de kippenbouillon.

Kippenpoten (€ 3,50 per kg)

Kippenpoten of kippentenen zijn een heerlijk tussendoortje voor je hond, met veel voedingsstoffen. Daarnaast zijn ze een rijke toevoeging voor de bouillon door het hoge gehalte collageen. Dat komt de smaak ten goede. De kippenpoten zijn ongepeld. Dat houdt in dat de huid er nog op zit. Je kunt ze heel makkelijk pellen door ze even te wellen in warm water. Voor de hond hoeft dat uiteraard niet.