Emma & Piers op reis in Spanje en Denemarken

Dit voorjaar vertrokken Piers, Emma en de kinderen voor 10 weken naar Spanje en deze zomer nog eens voor 3 weken naar Denemarken. Een groot deel van het reizen bestond uit het bezoeken van eco-dorpen, duurzame communities en woongroepen zoals wijzelf. Het was ontzettend interessant, inspirerend en leerzaam om gelijkgestemde mensen in verschillende klimaten en situaties te ontmoeten en enkele dagen bij hen door te brengen.

We hadden vantevoren wat adressen verzameld via vrienden en online bronnen. Tijdens de reis hoorden we van meer en meer plekken om te bezoeken. We kwamen onaangekondigd langs en  werden vrijwel altijd hartelijk ontvangen. Soms konden we gebruik maken van een leegstaand verblijf zoals een tipi of een slaapzolder oid, in andere gevallen zetten we onze tent op. Als er iets te doen was hielpen we mee op het land, met klussen of dieren verzorgen.

Onze hoofden zitten nog vol ideeën om hier op de Brouwketel in de praktijk te brengen. We zullen zien wat als eerste zichtbaar wordt.. de houtgestookte buitenkeuken, de slaap-shelter, etherische oliën, of nog iets heel anders…

Sommige initiatieven die we bezocht hebben zijn te vinden via:

https://ecovillage.org/projects/map/

https://gen-europe.org/ecovillages/european-ecovillages/

https://gen-nl.nl/overzichtskaart-alle-initiatieven/

https://okosamfund.dk/medlemmer/