Burendag – zondag 26 september

Kom je zondag 26 september ook langs tijdens de Burendag?

Burendag is een dag waarop de buurt gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Burendag wordt ieder jaar in het 4e weekend van september gevierd en is een initiatief van Douwe Egberts en Oranje Fonds.

Op landgoed de Brouwketel is in 2019 in samenwerking met Gemeente Lingewaard en Stichting Landschapsbeheer Gelderland een nieuwe appelboomgaard aangelegd, de zogenoemde dorpsboomgaard. Voor het onderhoud aan deze boomgaard nodigen we minimaal 1 keer per jaar mensen uit de buurt uit. Dit jaar valt dat samen met Burendag. Handig in de tuin of niet, jong of oud, iedereen is van harte welkom zondagmiddag 26 september.

We verzamelen om 10 uur bij de woonboerderij om gezamenlijk een korte wandeling te maken naar de dorpsboomgaard. Tussen de middag lopen we terug naar de Brouwketelom daar te lunchen en aan het eind van de middag zal er een avondmaaltijd klaar staan de harde werkers. Bij mooi weer zal er ook een springkussen aanwezig zijn.

We hebben het hele weekend klusweekend, dus er zal zowel zaterdag als zondag ook aan allerlei andere klussen gewerkt worden. Je bent heel welkom om daar ook bij te helpen.

We hopen op je aanwezigheid. Als je zondag mee wil eten, laat dit dan even weten via info@landgoeddebrouwketel.nl. Wij zorgen dan voor genoeg eten. Kijk voor meer informatie over het idee achter burendag op burendag.nl.