Vakantie op de Brouwketel

Sinds oktober verhuren we het appartement boven de werkplaats als vakantiehuisje. Een prachtige uitvalsbasis om een paar dagen uit de stad te zijn, te fietsen door de uiterwaarden, te wandelen langs de Rijn of over de Veluwezoom, of fort Pannerden te ontdekken.

Het huisje:
Het huisje staat op een ruim erf en is de bovenverdieping van een bijgebouw van de boerderij. Hout gestookt en met deels lemen muren heeft de woonkamer met keukenblok een heerlijk knusse sfeer. Twee kleine slaapkamers en een nette badkamer maken de woning compleet. Het huisje is ingericht voor 4 personen, eventueel geeft de slaapbank in de woonkamer de mogelijkheid dit uit te breiden naar 6.

Het landgoed wordt bewoond en beheerd door een zelfvoorzienende woongemeenschap van 8 volwassenen en 4 kinderen, hond, kat, schapen, bokjes en kipjes. Eén bewoner beheert de naastgelegen zelfoogsttuin met een rijk aanbod aan ecologisch geteelde groenten en kruiden. Als gast kun je als ‘maaltijdservice’ zelf oogsten. De voordeur van het huisje ligt aan het begin van het erf. Je kunt dus gemakkelijk gescheiden leven van de bewoners. WIFI aanwezig. Zelf bed-, bad- en keukenlinnen meenemen.

Natuur en omgeving:
Met uitzicht op de rivier, weilanden omringd met knotwilgen en in de verte de Veluwezoom kun je hier als liefhebber van goed uitzicht je geluk op. Het huisje ligt op 500 meter van de rivier, waar je heerlijk kunt wandelen en badderen. Ook ligt er een zwemplas vlakbij. Over de dijken van de Rijn en de Waal kun je prachtige fietstochten maken. Rondom de kop van Pannerden (waar de Rijn en Waal splitsen) is een uitgebreid natuurgebied waar je vrij kunt struinen. Daarnaast is de Veluwezoom goed bereikbaar met auto en fiets (20km). Ook cultuur-historisch kun je hier goed terecht. Fort Pannerden heeft een museum door de donkere gangen en het Middeleeuwse kasteel Doornenburg heeft een leuk terras en regelmatig activiteiten, van zwaardvechten tot klassieke concerten.

Kosten:
100 euro per nacht (minimaal 2 nachten)
borg 100 euro

In de juli en augustus kan je alleen voor een hele week boeken, van vrijdagavond tot vrijdagochtend. Kosten: 700 euro

Boeken:
Boeken doe je door een mailtje te sturen naar reserveringen@landgoeddebrouwketel.nl