Lingewaard doet: Tientjes-actie Fruitbomen voor dorpsboomgaard

Inwoners van de gemeente Lingewaard hebben een cheque van 10 euro gekregen, om te doneren aan een leuk project bij hen in de buurt. Emil heeft daarop een leuk project bedacht, voor het aanplanten van fruitbomen en wat haagstruiken om de biodiversiteit te verhogen. 

Op ons Landgoed de Brouwketel hebben we twee jaar geleden een gemeenschaps-hoogstamboomgaard met verschillende appelrassen aangelegd. Helaas zijn er dit jaar 4 appelbomen gesneuveld door vraat van reeën aan de stam. Ook hebben we verschillende hazelaarsoorten aangeplant die de winter niet overleefd hebben en is de haag rondom de boomgaard behoorlijk uitgedund.
Met dit initiatief willen wij deze 4 appelbomen graag vervangen zodat jullie er als nabije buren over een paar jaar, samen met ons de vruchten van kunnen plukken (hoogstambomen doen er een tijdje over voordat ze veel appels gaan dragen).
Als we dit doel gehaald hebben willen we ook graag de biodiversiteit verhogen door een aantal hazelaarsoorten te planten en de haag rond de boomgaard verrijken met struiken die kleine dieren en bestuivers aantrekken.

Op dit moment (2 oktober) is de aanmelding nog niet verwerkt, maar we hopen in de loop van volgende week online te zijn. Dan vind je alle informatie op site van Lingewaard Doet. Tot 31 oktober kan je je 10-tje inleveren, en tot 31 oktober kan je doneren.