Lams- en schapenvleespakketten van de Brouwketel

Eet je graag af en toe een stukje vlees en dan liefst zo gezond en duurzaam mogelijk? Op de Brouwketel gaan we twee van onze schapen slachten (of eigenlijk een lam en een schaap), en dat levert veel meer vlees op dan we zelf opkunnen/-willen. Dus gaan we pakketten duurzaam en gelukkig schapenvlees aanbieden. Onze schaapjes grazen het hele landgoed over: in de boomgaard, bij de tuin en tussen de bijen bijvoorbeeld. Af en toe worden ze geknuffeld en ze worden nauwelijks bijgevoerd. Het is een kleine familie van een moeder met 4 kinderen. Het rammetje gaat weg om inteelt te voorkomen en zijn grote halfzus gaat mee, zodat de kudde behapbaar blijft voor ons, voor het land en voor als ze in de toekomst kleintjes krijgen.

De schapen worden geslacht door een zelf slachtende slager: een vakman die alle onderdelen rondom de slacht en de verwerking tot vlees zelf uitvoert. De slager is biologisch gecertificeerd, onze schapen zijn volgens biologische wijze gehouden zonder keurmerk.  De pakketten bestaan uit een mix van verschillende stukken vlees: filet, karbonade (rug), stoofvlees, karbonade (schouder), schenkel, shoarma, en soepbot.

Wil je meer lezen over schapenvlees en hoe het te bereiden? Klik dan op deze link.

Praktisch

3 kg schapenvlees voor €45,- (het soepbot krijg je er gratis bij).
Pakket met verschillende delen van het schaap
Ophalen bij de Brouwketel op vrijdag 15 november namiddag/avond of zaterdag 16 november

We hebben beperkt pakketten beschikbaar. Wil je een pakket? Wees er dan snel bij. Bestellen kan door een mail te sturen naar info@landgoeddebrouwketel.nl. Ook met vragen kun je hier terecht.