Plantdagen dorpsboomgaard 15 en 16 maart

Op vrijdag 15¬† en zaterdag 16 maart 2019 gaan we zo’n 30 hoogstamfruitbomen op het landgoed planten, samen met kinderen van de BSO in Angeren en vrijwilligers van NLdoet en Stichting Lingewaard Natuurlijk. Op beiden dagen zijn jullie meer dan welkom om een handje mee te komen helpen en op vrijdagmiddag is er een speciaal kinderprogramma.

In samenwerking met Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) hebben we een plan opgesteld voor verjonging van de bestaande boomgaard en aanleg van een nieuwe  appelhoogstamboomgaard. De nieuwe boomgaard zullen we in de toekomst regelmatig openstellen voor publiek, met bijvoorbeeld plukdagen in oktober en snoeidagen in de winterperiode.

Voor de kinderen start de aanplant op vrijdagmiddag om 14:00 uur met een voorlichting door SLG over de (nieuwe) boomgaarden en welke fruitrassen er te vinden zijn. Daarna krijgen de kinderen uitleg over hoe ze de bomen aanplanten en wordt rond 14:30 uur de eerste hoogstamfruitboom aangeplant door kinderen, wethouder Johan Sluiter en Emma Daniels van het Landgoed. Daarna volgt de aanplant van de overige bomen en stuiken voor de struweelhaag. De aanplantactie duurt tot 16:00 uur. U bent van harte welkom mee te doen op deze dag! We verzamelen om 9:00 en 14:00 bij het woonhuis.

Aanmelden kan via de website van NLdoet of via per email aan info@landgoeddebrouwketel.nl. Wij verzorgen een lekkere lunch, biologisch, vegetarisch en zoveel mogelijk van ons eigen landgoed.

De aanleg van de hoogstamboomgaarden en organisatie van de plantdag wordt mede mogelijk gemaakt door SLG, de gemeente Lingewaard en de provincie Gelderland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *