Braadhaantjes te koop!

Emma heeft afgelopen 4 weken op de Noordelijke Atlantische Oceaan gevaren voor haar werk en heeft daarom dit jaar niet veel kippen gefokt. De eerste week van september slacht ze de 20 hanen die afgelopen maanden in de boomgaard hebben gescharreld. Dan zijn er voor de liefhebbers weer braadhaantjes te koop. Ze wegen waarschijnlijk 1,5 a 2 kg en kosten €16,- per kg. De organen en reststukken zijn los te koop in (zeer) beperkte hoeveelheden. Neem contact op met Emma om een haantje te reserveren. emma@landgoeddebrouwketel.nl.

Kippenmaagjes (€ 10,- per kg)
Kippenmaagjes zijn misschien wel het meest onbekende, voedzame, gezonde, relatief goedkope voedsel dat je kunt vinden. Want je kunt er eerst bouillon van trekken, en ze daarna ook nog eens heerlijk opbakken. Het voordeel is dat je geen botjes hoeft te verwijderen, zoals je met de meeste bouillon producten doet. En het is heel gespierd vlees, wat betekent dat er veel voedingsstoffen in zitten.

Kippenhartjes (€ 10,- per kg)
Kippenhartjes hebben een stevige bite en smaken intens naar kip. Lekker om op te bakken met een uitje. 

Kippenlever (€ 16,- per kg)
Kippenlever is een verrassend lekker stukje vlees met een eigen karakteristieke smaak. Het is vlees dat ook zeer geschikt is voor tijdens het gourmetten of om op te bakken met spekjes en ui.

Kippennekken (€ 4,- per kg)
Kippennekken zijn een heerlijk en gezond tussendoortje voor je hond of kat, onweerstaanbaar lekker en rijk aan calcium en collageen. Daarnaast zijn ze een rijke toevoeging voor de kippenbouillon.

Kippenpoten (€ 4,- per kg)
Kippenpoten of kippentenen zijn een rijke toevoeging voor de bouillon door het hoge gehalte collageen. De kippenpoten zijn ongepeld. Dat houdt in dat de huid er nog op zit. Je kunt ze heel makkelijk pellen door ze even te wellen in warm water. Voor de hond hoeft dat uiteraard niet.