Praktische info

Abonnement en oogstaandeel

Oogsten op de zelfoogsttuin gaat op basis van een jaarabonnement. Je hebt dan het hele jaar toegang tot de tuin en recht op een aandeel van de oogst. Dit houdt in dat we alle oogst die er is, delen met alle oogsters die er zijn.

Je abonnement bestaat uit een of meerdere oogstaandelen. Een oogstaandeel is voor één volwassene. Ben je met meerdere volwassen eters in een huishouden, dan neem je per volwassene een oogstaandeel. Tieners van 12 tot 18 betalen een half oogstaandeel en kinderen t/m 11 jaar eten gratis mee.

Kosten

We hebben een tabel met tarieven gemaakt met daarin een referentie naar je eigen inkomen en een toelichting wat de verschillende tarieven betekenen voor de tuin. De hoogte van de bijdrage die je betaalt, stem je af op je eigen financiële mogelijkheden. Wie wat meer heeft, draagt wat meer bij. Zo kunnen mensen van alle inkomenslagen mee doen en ontvangt de tuinder een eerlijk inkomen. Dit concept heet solidaire betaling.

Als je de minimale oogstaandeelprijs niet kan betalen, maar toch graag mee wil doen, stuur dan een e-mail naar vivian@landgoeddebrouwketel.nl. We zullen ons best doen om je tegemoet te komen.

Een toelichting op deze tabel en de prijsbepaling vind je in dit document.

Hoe bepaal ik mijn abonnementsprijs?

1. Bepaal wat je per oogstaandeelhouder kunt afdragen
2. Bepaal de samenstelling van je huishouden. Deze bepaalt het aantal oogstaandelen voor je abonnement. (kinderen van 0-11 jaar gratis, tieners van 12-18 jaar tellen 0,5 oogstaandeel)
3. Vermenigvuldig de abonnementskosten met het aantal oogstaandelen dat je neemt.

Een oogstabonnement loopt per seizoen. Betaling kan in één keer of in 4 maandelijkse termijnen. De extra administratiekosten voor termijnbetaling bedragen 0,5 uurloon.

Hoe werkt het oogsten?

Het oogstseizoen loopt van mei t/m december. In die periode ben je altijd welkom en kun je komen oogsten wanneer het jou uitkomt: van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat, doordeweeks of in het weekend. Bij elke groente staat een oogstinstructie, dus je kunt zelfstandig oogsten. Ook krijg je elke week een oogstmail met daarin een lijst van oogstbare groentes, en eventuele bijzonderheden.

Wat en hoeveel kun je oogsten?

Wat je wilt oogsten bepaal je zelf. Wekelijks zijn er zo’n 10-20 verschillende groentes oogstbaar, en je kunt je eigen keuze maken wat je wel en niet wilt. Natuurlijk wisselt het met het seizoen mee welke groentes er zijn. Het is altijd een combinatie van bekende en onbekende gewassen, met zowel groentes voor de warme maaltijd als salade-ingrediënten.

De hoeveelheden zijn in principe zo gepland dat je 5-7 dagen per week van de tuin kunt eten. In de zomer- en herfstmaanden is er altijd ruim voldoende. In de lente-maanden hangt het van het weer af wanneer we kunnen starten met de oogst, en hoeveel er dan precies is. Ook in de winter speelt het weer een rol hoe lang en hoeveel we kunnen oogsten.

Een rijke hoeveelheid keukenkruiden en een kleurig aanbod aan snijbloemen zitten bij het abonnement in.

Meedoen?

Meld je nu aan voor voor seizoen 2024.