Met het seizoen mee eten geeft verrassend veel variatie. ‘Natural Farming’ betekend ook ‘Natural Food’. Natural Food betekend voedsel van wat het land te bieden heeft. Laten we eens kijken wat de seizoen ons kunnen geven.
Lente: maart, april, mei, juni
De winter maakt plaats voor de lente. Afhankelijk van de temperatuur zijn er nog volop wintergewassen en kruiden te oogsten: prei, kool, peterselie, en snijbiet. Typische voorjaarsknallers zijn peultjes, verse doperwten, radijsjes, en raapstelen. Ook kropsla, Nieuw-Zeelandse spinazie en de eerste courgettes staan op het land klaar. De lente-kruiden die de natuur ons biedt zonder ook maar iets te doen zijn er in overvloed. Ze vragen om ruim geconsumeerd te worden. Kleefkruid, brandnetel, paardenbloemen, zevenblad en nog veel meer. Zodra de lente-zonnestralen het land bereiken gaat er van alles (her)groeien: venkel, bieslook en een overvloed aan koolbladeren.




Zomer: Juli, augusustus
De zomer barst van de verse oogst! Komkommers, tomaten, pepers, kamille, zomerpostelein, verse sla en paprika’s groeien in onze mooie ronde kas. Buiten staan broccoli, bloemkool, wortels, sperzie- en snijbonen en sappige suikermaïs. Mooi, heerlijk en makkelijk is de palmkool, de zomerse variant van boerenkool. Ook droogbonen en kapucijners zijn er klaar voor. De uien, en natuurlijk de aardappels zijn klaar: graven maar!
Ook de bloemen zijn in de zomer volop in bloei, dus kun je wekelijks een prachtig boeket op tafel hebben staan!




Nazomer: september, oktober
Dé oogstmaand van het jaar is september. De zomergroenten zijn er nog volop, én de plantjes die van kortere koelere dagen houden komen erbij: andijvie, knolvenkel, spinazie en raapstelen bijvoorbeeld. Bovendien komen de typische bewaargroenten nu vers van het land. Rode bietjes, pastinaken en wortelpeterselie van onder de grond, en prei, knolselderij en spitskool van boven de grond. En natuurlijk niet te vergeten: pompoenen! Oranje en groene, maar ook gekkertjes zoals de spaghettipompoen en de sweet dumpling.




Najaar: november, december
De winter komt eraan, tijd voor boerenkool en spruitjes. Prei volop, en ook rode, witte en groene kolen. De laatste knollen kunnen mee naar huis voor de eerste voorst: knolselderij en knolvenkel. Buiten of in de kas staan winterpostelein en veldsla.



