Waarom zelf oogsten?

Zelf je eigen groenten oogsten heeft tal van voordelen!

Écht verse groenten

De enige manier om je groenten dezelfde dag te eten als ze zijn geoogst, is om ze zelf uit de grond te halen!

Voedsel met smaak

De zelfoogsttuin kan rassen selecteren met goede smaak als prioriteit. Vorm en uniformiteit maken weinig uit, ze hoeven immers niet in een doos in de vrachtwagen!

Dichtbij

Zó lokaal dat je er zelf heen kan, dat is uniek. Stap op de fiets en je bent bij de oorsprong van je eten.

Eten met het seizoen mee

Met zelf oogsten eet je automatisch met het seizoen mee. Dat prikkelt om te koken met meer variatie. Blad in de lente, tomaten in de zomer, pompoenen in de herfst en kool in de winter!

Ecologisch

Alle gewassen zijn duurzaam geteeld. Biologische zaden en planten, handmatige bestrijding, en ruimte voor de natuur. Gezond en goed voor het milieu!

Je eten zien groeien

Weet wat je eet! En hoe kan dat beter dan je groenten volgen van zaadje tot op je bord?

Bekende én bijzondere groenten

Op de tuin staan ook minder alledaagse gewassen. Die liggen niet in de winkel omdat je ze alleen kraakvers kunt eten of kleinschalig kunt telen. Maar zelf oogsten kan wel!

Er even tussenuit

(op een prachtige plek!)

Je kunt het boodschappen doen met een uitje in het prachtige uiterwaarden landschap. Weids, rustig en gevarieerd!

Het is leuk!

Het allerbelangrijkste: het is gewoon ontzettend leuk om je eigen groenten te oogsten en een praatje te kunnen maken met de teler!